Tutireceptek.hu fejléc

Gomba fánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
30 dkg gomba
2 tojás sárgája

bors
panírozáshot liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítés:
3 dkg vajból, 3 dkg liszttel, és 2 dl tejjel sűrű besamelt főzünk, és ha már elválik az edény falától, hozzáadunk 30 dkg apróra vágott, kevés vajon sóval, borssal megpárolt gombát. Beleadunk még 2 tojás sárgáját, és kihűtve deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy pogácsaszeggatóval kiszúrjuk, és lisztbe, tojásba, morzsába mártva, bő, forró olajba ropogós pirosra sütjük.


A receptet beküldte: holdfény77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás rizibizi » Gombás töltött tök » Gombaropogós vagy krokett » Vegyes gombasaláta télire
» Tejszínes-gombás szósz » Kínai citromos gombás pipi » Raguleves csiperkegombával » Gombás húsgombóc
» Gombás csirkemellfilé » Töltött gomba a mikróból » Gombás kocka 2. » Póréhagymás-gombás ragu
» Rizses-tojásos gomba » Gombás csirkecombok » Gombás csomagok » Gombás libamáj puding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.