Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gomba fánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tej
30 dkg gomba
2 tojás sárgája

bors
panírozáshot liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítés:
3 dkg vajból, 3 dkg liszttel, és 2 dl tejjel sűrű besamelt főzünk, és ha már elválik az edény falától, hozzáadunk 30 dkg apróra vágott, kevés vajon sóval, borssal megpárolt gombát. Beleadunk még 2 tojás sárgáját, és kihűtve deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy pogácsaszeggatóval kiszúrjuk, és lisztbe, tojásba, morzsába mártva, bő, forró olajba ropogós pirosra sütjük.


A receptet beküldte: holdfény77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehúsos gombás fasírt » Rakott gombás omlett » Gombás zöldséges ragu » Gombapaprikás bográcsban
» Gombás spárga » Gombasaláta » Gombás marhasült » Gombafelfújt
» Gombás juhtúrós krumpli » Tejfölös gombapaprikás » Gombás vegyessaláta » Gombás vagdalt
» Gombás csirke 2 » Gomba sörtésztában » Székely gomba » Fehérboros gombamártás


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.