Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gomba vadasan recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg erdei gomba,
12 dkg olaj,
10 dkg vöröshagyma,
20 dkg sárgarépa,
10 dkg gyökér,
4 dkg liszt,
2 g őrölt bors,
1 teáskanál szemes bors,
mustár,
2 babérlevél,
2 dl tejföl,
1 citrom,
cukor,
só.

Elkészítés:
A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg olajban megpárolom, sóval, borssal meghintem. Ezzel egyidejűleg ugyancsak 5 dkg olajon pirítok karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítem, felöntöm vízzel és puhára főzöm, majd szitán áttöröm. 2 dkg olajból és a lisztből cukorral barna rántást készítek, besűrítem vele a zöldséglevet, citromlével ízesítem, tejföllel dúsítom és a párolt gombára öntöm 1-2 percig együtt forralom. Zsemlegombóccal vagy makarónival tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes gombaszószom » Gombás rizottó (Nők lapja) » Parajkrokett gombával » Sózott gombák télire
» Székely gomba » Gombás töltött tök » Gombás knédli » Egybensült gombás fasírt
» Vadnyúl vadasan » Gombatál » Olajos gomba » Töltött gombakosárkák
» Gombás sonkás tésztasaláta » Részeges gombafejek » Töltött gomba "Vera módra" » Raguleves csiperkegombával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.