Tutireceptek.hu fejléc

Gombafelfújt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
- kb. 30-40 dkg gomba, apróra szelve
- 2-3 szál újhagyma vagy ennek megfelelően póréhagyma, apróra szelve
- vaj
- 1-2 db zsemle, kenyérszelet, vagy valamilyen nem édes pékáru
- egy kevés tej
- kb. 1 dl tejszín
- mennyiségtől függően 2-3 db tojás
- kevés őrölt fehérbors
- só vagy ételízesítő

Elkészítés:
A kenyérszeleteket előzetesen összetöröm, kevés tejjel leöntöm, hogy puha legyen (de azért ne tocsogjon a tejben). A gombát a hagymával és a sóval vajon megpirítom, kevés vízzel felengedve párolom. Ha elfőtte a levét hozzáadom a tejszínt. A gombás masszát összekeverem a szétnyomott kenyérszeletekkel és a tojások sárgájával, majd hozzáadom a felvert tojásfehérjét. A kész masszát zsiradékkal kikent/vagy sütőpapírral bélelt őzgerincformába töltöm. 180 fokon kb. 30 percig sütöm. Ha már nem túl forró fölszeletelem, és sajtmártással tálalom.

Tanácsok:
Fűszerezésben több mindent ki lehet próbálni: bazsalikommal és rozmaringgal is finom.

Sütéskor esetleg az első 10 percben lehet magasabb hőfokon sütni, hogy szépen feljöjjön, de később tanácsos lejjebb venni, hogy ne kapja oda túlságosan a tetejét.


A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás vagdalt » Zsákbamacska köpönyegben » Bundázott karalábé » Zabpelyhes zöldségfasírozott
» Cukkinis lecsó » Tepsis zöldbab » gombás fasírt » Rakott zöldség olasz módra
» Iceberg » Narancstorta 10 szeletes » Ribizlihab » Kávé bombák
» Tengerihal fokhagymásan » Mandulás rakott pulyka » Bundáskenyér máshogyabban :) » Almás omlett


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.