Tutireceptek.hu fejléc

Gombagulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
5 db közepes krumpli
olaj
õrölt pirospaprika
õrölt kömény


Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd beletesszük a karikákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, pici vizet öntünk rá, és lefedve addig fõzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak. Ekkor beleszórjuk a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, csipetnyi õrölt köménnyel, megsózzuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fõ. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott krumplit, felöntjük vízzel. Ha a krumpli megfõtt, tálalhatjuk.

Tanácsok:
Tehetünk bele csipetkét is!


A receptet beküldte: syl33


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges gombagulyás » Tejszínes spárgaleves » Sajtnokedli leves » Hagymakrém leves
» Tárkonyos borjúragu leves » Savanyúkáposzta leves » Húsgombócleves » Sajtkrémleves
» Tárkonyos csirkeragu leves » Karfiol leves - diétásan » Hideg eperleves 2. » Tejfölös-kapros gombaleves
» Sóskaleves malachússal » Bableves cipóban » Dunai halászlé » Sajtos brokkoli krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.