Tutireceptek.hu fejléc

Gombamártás recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
20 dkg. gomba ( lehet vegyesen erdei gomba is),
2 evőkanál étolaj,
1 dl. tejszín,
1 dl. tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
só,
őrölt fekete bors,
1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát aforró olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát. Sózzuk, és saját levében pároljuk puháraí. Közben a lisztet a tejföllel, a tejszinnel és ,ég kb. 1 deciliter vízzel simára keverünk, majd ráöntjük a gombára.Sózzuk, borsozzuk és kevergetve besűritjük. A végén a finomra vágott petrezselymet is belekeverjük, s pár percig tovább forraljuk.

Tanácsok:
Kiváló húsokhoz, halakhoz, zöldségekhez és tésztafélékhez is.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelrolád gombamártással » Fehérboros gombamártás » Tejszínes gombamártás » Csirkemell gombamártással
» Gombamártás tejszínnel » Gombamártásom » Gombamártás tarhonyával » Magyaros burgonya
» Nokedli kicsit másként » Szilvamártás » Zöldséges gombapástétom » Tejfölös-kapros saláta
» Sült hagyma » A tuti rizsfőzés módszere » Yorkshire Pudding » Steak krumpli rozmaringgal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.