Tutireceptek.hu fejléc

Gombamártás recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
20 dkg. gomba ( lehet vegyesen erdei gomba is),
2 evőkanál étolaj,
1 dl. tejszín,
1 dl. tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
2 evőkanál liszt,
só,
őrölt fekete bors,
1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát aforró olajon megfonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyan felszeletelt gombát. Sózzuk, és saját levében pároljuk puháraí. Közben a lisztet a tejföllel, a tejszinnel és ,ég kb. 1 deciliter vízzel simára keverünk, majd ráöntjük a gombára.Sózzuk, borsozzuk és kevergetve besűritjük. A végén a finomra vágott petrezselymet is belekeverjük, s pár percig tovább forraljuk.

Tanácsok:
Kiváló húsokhoz, halakhoz, zöldségekhez és tésztafélékhez is.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros gombamártás » Gombamártás tejszínnel » Gombamártás tarhonyával » Kelrolád gombamártással
» Tejszínes gombamártás » Csirkemell gombamártással » Gombamártásom » Szlovák tócsni
» Sajtos, baconos virsli » Kapros csőben sült krumpli » Kapros, juhtúrós galuska » Párolt káposzta gombával
» Sajttal töltött falatkák » Rakott hagymás burgonya » Párolt paraj foghagymásan. » Köret sütőtökből


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.