Tutireceptek.hu fejléc

Gombás brassói aprópecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg disznó comb
0,5 kg gomba
5 gerezd fokhagyma
3 dkg szalonna
só,
bors

krumpli
fűszerek
2 ek olaj

Elkészítés:
A húst ceruza vastagságú csíkokra, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk.

A szalonnát apróra kockázzuk és lassú tűzön süssük ki a zsírját, majd forrósítsuk meg, és tegyük rá a húst. Fedő nélkül, időnként megkeverve pirítsuk körbe a csíkokat. Szórjuk rá a gombát, borsozzuk meg, és fedő alatt, közepes lángon pároljuk. A gomba hamarosan levet enged, ekkor levehetjük róla a fedőt és hagyjuk párolódni, amíg ezt a levet elfövi. Mielőtt teljesen zsírjára sülne, sózzuk meg, és nyomjuk rá a fokhagymát.

A hagyományosan bő olajban sült krumpli helyett majdnem szárazon sült krumplit adhatunk hozzá.

A közepes krumplikat 5-10 percig főzzük elő, majd vágjuk gerezdekre. Sózzuk, szórjuk meg borssal, rozmaringgal, köménnyel, vagy valamilyen fűszerkeverékkel, és két evőkanál olajjal. Tepsibe téve, nagyon forró sütőben 20 perc alatt ropogósra sül.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott csirkemell » Egybensült gombás fasírt » Sajtos-gombás halfilé » Sajtos-gombás rakott hús
» Különleges gombasaláta » Tejszínes-gombás szósz » Gombás töltött tök » Gombás kaszinótojás
» Gombás hal palacsintaágyon » Gombás bejgli » Borsós-gombás rizottó » Hagymás- gombás csirkemell
» Gombás harcsapaprikás » Gombás-cukkinis rizottó » Brassói, ahogy én készítem » Brassói édesburgonyából


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.