Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás cannelloni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
50 dkg gomba
1 csomag cannelloni tészta
1 kis fej hagyma
pár gerezd fokhagyma

bors
oregáno
kakukkfű
olívaolaj
kevés liszt
2 dl tej

A besamelhez:

2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
4 dl tej
szerecsendió

A tetejére:

reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymákat összevágom, kis olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst, és továbbpirítom. Amikor a hús elkészült, az apróra vágott gombát hozzákeverem, és még kb. 10 percig pirítom amíg megpuhul. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel. 2 evőkanál lisztet hintek rá, felöntöm 2 dl tejjel, és sűrűre főzöm.

Amíg hűl, elkészítem a besamelt:

Felolvasztom a vajat, ráhintem a lisztet, csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a tejet, és kb. 10 percig főzöm. Szerecsendióval és sóval ízesítem.

A cannelloni tésztákba kinyomózsákkal (kis uzsonnás zacskó is jó, aminek levágom a végét) belenyomom a gombás-húsos masszát.(Ezt most kanállal csináltam...)
Egy kivajazott jénai tálba teszem sorban a tésztákat, ráöntöm a besamelt, sajtot szórok a tetejére, és 180 fokon 40 perc alatt (vagy amíg a tészta megfő) megsütöm.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos Gombasaláta » Gombás tepsis burgonya » Shiitake gombás spagetti » Gombás burgonya
» Diétás gombás husi » Gombás pulykamell » Gombás rakott hús » Gombás tojásfasírt
» Sajtos-gombás halfilé » Gombás tarhonya » Gombás karfiol-tál » Gombás marhahúsos tészta
» Gombás melegszendvics » Gombás rizs 2 » Gombás táskák » Gombás-hagymás-húsmuffin


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.