Tutireceptek.hu fejléc

Gombás fasirt vegyes erdei gombából recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
10 dkg. sárga rókagomba, ,
10 dkg. tinórú(vagy vargánya),
10 dkg. csiperke
2 db. tojás,
80 dkg. darált hús
3 evőkanál étolaj,
1 csokor zöldpetrezselyem,
2 fej vöröshagyma
só,
1 kiskanál frissen őrölt feketebors
1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika

Elkészítés:
A gombákat megmossuk és apróra szeléeteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, majd a forró zsiradékon dinszteljük. Hozzáadjuk a húst és a tojásokkal együtt gombát is. Sózzuk, borsozzuk, majd apróra vágott zöldpetrezselymet és piros paprikát adunk hozzá és jól összekeverjük. 10-15 percig pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, amit lisztben megforgatunk, s végül forró olajban kisütünk.

Tanácsok:
Ha erdélyiesen akarjuk készíteni, akkor egy késhegynyi szárított borsikafüvet ( vagy zöld vágott levelét) adunk a masszához.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkefasírt » Marhahúsos fasírtpogácsa » Tepsis fasírtgolyók » Őrségi gombás flekken
» Szilvás vegyes saláta » Magyaros gombás húsgombóc » Csőben sült vegyes zöldség » Gombás palacsinta/tészta
» Zöldség fasírt » Gombás-sajtos sült tészta » Gombás szarvas-steak » Fekete-erdei vadász
» Vegyes kefires saláta » Gombás pogácsa » Gombás, csirkés lasagne » Gombás csirke másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.