Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-káposztás marhatokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
1 dundi póréhagyma
20 dkg gomba
60 dkg fehérkáposzta
só, bors
60 dkg marhalábszár
evőkanálnyi kókuszzsír
7-8 szem borókabogyó
2 szál kakukkfű
1 dl vörösbor
4 dkg kókuszzsír
2 babérlevél

Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra, a sárgarépát és a pórét karikákra, a gombát vastagabb szeletekre, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, kissé besózzuk.
A húst hártyáktól, inaktól megszabadítjuk, féltenyérnyi szeletekre vágjuk, a felhevített olajon, erős tűzön hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagyma felét, a borókát, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt 40 percig pároljuk.
Rádobjuk a sárgarépát, a pórét és a gombát, aláöntjük a vörösbort, és fedő alatt további 25-30 percig, a teljes puhulásig főzzük.
A maradék vöröshagymát megfonnyasztjuk a kókuszzsíron, hozzáadjuk a sótól kinyomkodott káposztát, és a babérlevelet, majd fedő alatt saját levében puhára pároljuk. A káposztát előmelegített tálra tesszük, és levével együtt a tetejére szedjük a gombás-zöldséges húst.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros marhatokány » Vadas marhatokány » Majorannás marhatokány » Zöldcitromos marhatokány
» Marhatokány burgundi módra » Tökipompos » Sajtos táskácskák » Brokkolival töltött fasírt
» Görög rakott krumpli » Turos puliszka » Magyaros tepsis krumpli » Római csirkemáj
» Ananászos csirkeegytál » Savanyú káposztás borda » Tojástorta » Csőben sült brokkoli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.