Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás lepény sajttal szórva recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
0,5 kg gomba
1 db közepes hagyma
3 dkg zsír
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
1 dl tej
2 db tojás
1 kávéskanál delikát fűszerkeverék
20 dkg finomliszt
1/2 cs sütőpor v. csapott mokkáskanál szódabikarbóna
csipet só
2 evőkanál olaj
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A hagymát félbevágva, felszeletelve a csipet sóval zsírban megdinszteljük, és tovább pároljuk a felszeletelt gombával. Borssal, fűszerkeverékkel ízesítve hűlni hagyjuk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, tejjel, tojással, - lazán összeforgatjuk a hagymás gombával. 20 perc pihentetés után egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, merőkanállal halmokat rakunk a keverékből, és mindkét oldalukat pirosra sütjük.

Azon forrón megszórjuk reszelt sajttal, - friss salátával, majonézes tojással vagy burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spagetti gombás hússal » Gombás rakott karaj » Gombás sonkás metélt » Gombaszószos szelet
» Gombás-zöldborsós spagetti » Gombás krumplipogácsa » Gombás curry zöld rizzsel » Fahéjas krumplis lepény
» Gombás husi » Színes zöldséglepény » Gombás búbos karaj » Meggyes lepény Ági módra
» Gombás libamáj » Szalámis puliszka sajttal » Zöldséges-gombás töltelék » Gombás, tükörtojásos tarja


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.