Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás libamáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
40 dkg libamáj,
25 dkg gomba,
1 dl tejszín,
1 evőkanál libazsír,vagy 2 evőkanál olaj,
0,5 dl vörösbor,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
ízlés szerint só és őrölt fekete bors,
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A libazsíron éppen csak megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát,majd rátesszük a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát.Hozzáadjuk a tisztított zúzott fokhagymát a finomra vágott zöldpetrezselymet.Fedő alatt saját levében puhára pároljuk,majd ha zsírjára sült,lepirítjuk rajta a kockákra vágott libamájat.Ráöntjük a vörösbort és a tejszínt,ezután fedő alatt felforraljuk.Néhány percnyi párolás után,ha a ragu kissé besűrűsödött a lángot eloltjuk alatta,de a fedőt még 5 percig rajtahagyjuk.Rizibizivel kínáljuk.
Csak a tányéron sózzuk meg.


A receptet beküldte: esztella100


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott kifli » Gombás rakott hús » Rakott gombás saláta » Gombás töltött kifli
» Shiitake gombás spagetti » Gombás-sajtos sült tészta » Baconbe tekert libamáj » Gombász-tészta
» Kefires gombasaláta » Gombás burgonyarolád » Gombás hablepény » Gombás cannelloni
» Gombás tejszínes csirke » Tejszínes-gombás csőtészta » Narancsos, gombás kacsa » Hamburgi gombasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.