Tutireceptek.hu fejléc

Gombás máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg máj
25 dkg gomba
1 dl tejszín
2 evõkanál olaj
1/2 dl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés:
Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedõ alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedõ alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedõt még 5 percig rajtahagyom.

Tanácsok:
Rizibizivel kínálom.
Csak a tányéron sózom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos, gombás kacsa » Sörben főtt gombás csirke » Gombás, csirkés lasagne » Gombás szelet sajttal
» Juhtúrós gombasaláta » Gombás töltött tök » Gombás aprólékleves » Gombás bejgli
» Gombás szarvas-steak » Sajtos, gombás galuska » Gombás husi » Sonkás gombás penne
» Gombás vegyessaláta » Gombás sonkatekercs » Gombás, tükörtojásos tarja » Gombás kölesrizottó


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.