Tutireceptek.hu fejléc

Gombás máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg máj
25 dkg gomba
1 dl tejszín
2 evõkanál olaj
1/2 dl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés:
Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedõ alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedõ alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedõt még 5 percig rajtahagyom.

Tanácsok:
Rizibizivel kínálom.
Csak a tányéron sózom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-vörösboros gulyás » Gombás töltött káposzta » Őszi almás-gombás rizottó » Gombás-zöldborsós spagetti
» Húsos-gombás cserépedény » Lecsós, gombás rakott hús » Gombás kínai kel » Tepsis gombás marhahús
» Gombás zúzaragu » Gombás rakott csibehús » Gombás sertésragu » Borsós-gombás rizottó
» Tejszínes-gombás csőtészta » Brokkolis-gombás tészta » Rókagombás csirkemell » Gombás bab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.