Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg máj
25 dkg gomba
1 dl tejszín
2 evõkanál olaj
1/2 dl vörösbor
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítés:
Az olajon éppen csak megfuttatom a reszelt vöröshagymát, majd ráteszem a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadom a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedõ alatt, saját levében puhára párolom, majd ha zsírjára sült, lepirítom rajta a kockákra vágott májat. Ráöntöm a vörösbort és a tejszínt, ezután fedõ alatt felforralom. Néhány percnyi párolás után, ha a ragú kissé besűrűsödött, a lángot eloltom alatta, de a fedõt még 5 percig rajtahagyom.

Tanácsok:
Rizibizivel kínálom.
Csak a tányéron sózom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gombás saláta » Csirkehúsos gombás fasírt » Gombás - sajtos pulykamell » Svéd gombasaláta II.
» Pulykamell+gombás mártás » Gombás cukkini 2 » Sonkás-gombás omlett » Gombás kocka 3
» Gombás kínai kel » Sajtos gombás csirkemell » Tejszínes-gombás penne » Juhtúrós gombasaláta
» Gombás-vörösboros gulyás » Gombás vadkacsaragu » Gombás marhahús finoman » Gombás-sajtos bukta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.