Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás mártás húsokhoz recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 evőkanál vaj,
0,5 kg szeletelt champignon gomba,
2 fej finomra vágott hagyma,
2 szál finomra vágott petrezselyem,
1 kiskanál szurokfű,
1 pohár száraz fehérbor,
1,5 pohár marhahúslé,
2 evőkanál sűrített paradicsom,
1,5 evőkanál kukoricaliszt,
3 evőkanál hidegvíz,
3 evőkanál zsíros tejföl,
só,
bors.

Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a gombát, hagymát, petrezselymet, szurok füvet, 10 percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.
Ráöntjük a bort, így nagy lángon 4 percig főzzük. Hozzákeverjük a húslét, a paradicsomot, kis lángon 10 percig főzzük.
Külön tálban elkeverjük a lisztet a hideg vízzel, végül beleöntjük a szószba, és 2 percig főzzük, esetleg tehetünk bele tejfölt is.
Húsokkal tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-hagymás pulykamell » Csirkemáj joghurtmártással » Gombás nyárs » Sonkás-gombás batyu
» Gombaszósz » Mézes csokoládémártás » Besamelmártás » Gombás-zöldborsós spagetti
» Hideg sajtmártás-mártogato » Gombás-orsó » Rakott gombás omlett » Mustáros-gombás szelet
» Tejszínes-gombás szósz » Csirkecomb mustármártásban » Penne zöldmártással » Gombás pástétom


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.