Tutireceptek.hu fejléc

Gombás pulykamell párolt almával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet pulykamellfilé
20 dkg csiperkegomba
10 dkg vaj
1 dl tejszín
5 cl almapálinka
4 jonatán alma
fehérbors


Elkészítés:
A kiveregetett hússzeleteket sóval, fehérborssal bedörzsöljük, és 5 dkg felforrósított vajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a megtisztított gombát. Sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a húst. Meglocsoljuk az almapálinkával, 1 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

Közben a meghámozott, cikkekre vágott almát a megmaradt vajon megpároljuk.

A gombás pulykamellet a párolt almával és burgonyapürével tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-gombás tészta » Sajtos-gombás rakott hús » ANANÁSZOS PÁROLT CSIRKE » Savanyú káposzta almával
» Gombás csirkemájragu » Gombás cukkini » Sajttal rakott pulykamell » Almás-citromos pulykamell
» Birsalmás pulykamell » Mézes-mustáros pulykamell » Sajtos pulykamellrolád » Sajtos-gombás karaj
» Spagetti gombás hússal » Gombás tarja tepsiben » Kölespuding almával » Zöldséges-gombás töltelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.