Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott brokkoli-karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
karfiol
brokkoli
gomba
1 vöröshagyma
1 lilahagyma
paradicsom
paprika
rizs
tejföl
sajt
ételízesítő

bors
fokhagyma
olivaolaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karfiolt és a brokkolit főzzük elő, de ne sokáig épp csak félkeményre, mert a sütőben még úgyis puhul.Ha kész az előfőzés, akkor hűtsük le és vagy bontsuk virágaira vagy szeletekre vágjuk fel.
A hagymából, a paradicsomból és paprikából kevés olivaolajon csináljunk egy lecsós alapot,és a gombát pároljuk meg benne,majd dúsítsuk egy kis rizzsel, mert ez felszívja a felesleges szaftot is.Sózzuk, borsozzuk.

Egy kisebb tepsit kenjünk ki olivaolajjal, szórjik meg az alját zsemlemorzsával és erre rakjuk a brokkolit, majd a lecsós gomba következik, majd a karfiol.

Egy pohár (nagy) tejfölbe keverjünk egy kis ételízesítőt, sót, borsot és ezzel kenjül meg az ételt, majd szórjuk be sajttal. Előmelegített sütőben addig süssük, míg a sajt megbarnul.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: marineva77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott palacsinta » Erdélyi rakott káposzta » Rókagombás rizses hús » Karalábés rakott hús
» Gombás sárgaborsóleves » Rakott kel burgonyával » Gyergyói rakott puliszka » Rakott csusza
» Túrós rakott alma » Brassói rakott savanyúság » Gombás csirke » Svéd gombasaláta
» Gombás cukkini » Tavaszi rakott kel » Rakottas cukkini » Rakott csirkemell baconnel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.