Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott csibehús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli,
1 konyhakész csirke,
só,
bors,
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg gomba,
1 csokor petrezselyem zöld,
2 dl tejföl.

Elkészítés:
A krumplit sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk.
A csirkét 8 részre daraboljuk.
Sózzuk, borsozzuk, és a felforrósított olajon körös-körül megsütjük, kiszedjük és félretesszük.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a felaprított hagymát és a gombát.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt.
Egy kivajazott tepsibe elterítjük a felkarikázott krumpli felét, és kissé megsózzuk.
Rárakjuk a csirkedarabokat, meglocsoljuk a tejfölös gomba felével, befedjük a maradék krumplival, majd erre kerül a maradék tejfölös gomba.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepesnél kisebb lánggal 45 percig sütjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Belga rakott krumpli » Almás rakott zsemle » Rókagombás rizses hús » Tökös rakott tészta
» Rakott húsos zöldség » Túrós rakottkrumpli » Pudingos rakottas » Rakott spárga
» Zsemlés rakott túró » Tejszínes gombás teszta » Tejszínes-gombás szósz » Egyszerű rakott zöldség
» Rakott krumpli tejszínnel » Gombás bab » Mascarpone rakottas » Sonkás rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.