Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 vékony szelet sertéskaraj
Bacon /szalonna
1 kis üveg szeletelt gomba
2+2 tojás
lisz
reszelt sajt
só,bors

Elkészítés:
Egy őzgerincsütőt kibélelünk bacon szeletekkel keresztben,úgy,hogy kétoldalt kilógjon a szalonna.
3 szelet karajt kiveregetünk,sózzuk,majd lisztbe,a 2 felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk.Egymás mellé,a szalonnára tesszük őket.
A gombát egy kis olajon megpároljuk,majd a gázt lezárjuk és 2 nyers tojást belekeverünk,sózzuk,borsozzuk.A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük és egyenletesre eligazítjuk.
Ismét 3 szelet karajt sózunk,liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk és a gombás,tojásos masszára helyezzük őket egymás mellé.
A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk.
Alufóliával lefedve jó fél óráig sütjük,majd a fóliát levéve még további fél órán át sütjük-pirítjuk.
15-20 perc állás után egy tálra ráfordítjuk.
Ha kicsit még hül,szeletelhető.Mutatós és finom.
Hidegen is jó!

Tanácsok:
Mindenképp várjunk a kiborítással,amíg hül egy kicsit és szeletelni se próbáljuk melegen,mert szétdől.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Tikka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kairói rakott padlizsán » Sajtos rakott karfiol 2 » Cukkini rakott » Gombás rizs 2
» Húsos-gombás kagylótészta » Gombás krumplipogácsa » Gombasaláta másképp » Rakott almás-túrós
» Erdőszéli gombás tojás » Gombás savanyu tokány » Rakott karfiol másképp » Húsos, rakott padlizsán
» Gombás marhahúsos tészta » Túróval rakott zöldbab » Rakott zöldborsó » Gombás-rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.