Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott tészta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg orsótészta
1 zacskó fagyasztott erdei gombakeverék
1 fej v hagyma
finomra vágott petrezselyem
1 konzerv kukorica
5 dl főzőtejszín
pici liszt
vaj, kevés olaj
20 dkg trappista sajt
20 dkg bacon szalonna
só, t bors, fokhagymapor,
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, világosra pirítjuk, hozzáadjuk kiengedett gombát, megpároljuk, majd fűszerezzük, és hozzáadjuk a kukoricát.
Kevés liszttel megszórjuk, tejszínnel felengedjük, kiforraljuk.
A tésztát kifőzzük (ne legyen puha, inkább al dante), leszűrjük, a tejszínes gombával összekeverjük.
Egy tűzálló tálba rakjuk, reszelt sajttal megszórjuk, a szalonnával beborítjuk, sütőben 180-200 fokon addig pirosra sütjük.


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-gombás penne » Rakott kel gombával » Kelbimbó sörtésztában » Egy egyszerű pizzatészta
» Mascarpone rakottas » Rakott édes-káposzta » Brokkolis tészta csoda » Békacombok sörtésztában
» Cukkínis-gombás tarja » Rakott krumpli cukkinivel » Gombás-sajtos krumplitál » Rakott zöldbab 2.
» Baconos-fűszeres tészta » Különleges gombasaláta » Oldalra rakott karaj » Rakott kenyér


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.