Tutireceptek.hu fejléc

Gombás sonkatekercs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 nagyon vékony, nagy szelet gépsonka (kb. 20 dkg), 10 dkg gomba, 1 tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál zsemlemorzsa, ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:
A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettõt finomra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, kissé kihûtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 evõkanál tejfölt, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kenhetõ, de ne túl híg krémet kapjunk. A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk. Kikent tûzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét. Elõmelegített sütõbe toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amíg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.


A receptet beküldte: Anita123

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kölesrizottó » Gombás sertésszelet » Gombás töltött tök » Gombás-sajtos krumplitál
» Gombás knédli » Gombás rakott kifli » Gombás, tükörtojásos tarja » Gombás zöldséges ragu
» Gombás-sonkás sörkorcsolya » Gombás tésztasaláta » Gombás tarja tepsiben » Gombás kukoricás ragu
» Laskagombás tarja » Gombás-cukkinis omlett » Gombás zakuszka » Sonkatekercs tormakrémmel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.