Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás spárga recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
50 dkg fehér spárga
20-20 dkg róka- csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
3 dkg vaj
3 késhegynyi szerecsendió
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 kávéskanál ételízesítő
1 evőkanál finomra vágott snidling
őrölt bors, só

Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a megtisztított spárgát, leszűrjük. A gombákat feldaraboljuk, serpenyőben nagy lángon átpirítjuk.
Egy másik serpenyőben forró vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a spárgát, a gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval.
Folyamatos kevergetés közben nagy lángon 5 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.
Az ételízesítőt feloldjuk a borban, összekeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a zöldségekre és kis lángon 2 perc alatt összefőzzük.
Tányérokba osztva snidlinggel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alufóliában sült spárga » Gombás csirkecomb » Gombás-sonkás csirkemell » Gombás pogácsa
» Spárgaragu » Spárgatál » Gombás párizsi » Svéd gombasaláta II.
» Gombás csirkecombok » Gombás táskák » Spagetti gombás hússal » Gombás cukkini
» Gombás cukkini lepény » Gombás kaszinótojás » Gombás-hagymás lepény » Gombás kocka 2.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.