Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szárnyas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirke vagy pulykamell
1 kg sampion gomba
3 fej vöröshagyma
liszt
só, bors, pirospaprika, esetleg leveskocka is

Elkészítés:
A húst kb. kétujjnyi szeletekre vágom, sózom, borsozom. A gombát vékony szeletekre vágom.
A húsokat lisztbe hempergetem és forró olajban mindkét oldalán pirosasra sütöm. Kiszedem a húsokat, majd az olajat, amiben a liszt egy kicsit megpirult, átteszem egy másik edénybe és megpirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórom a gombát, kicsit megsózom és fedő alatt félig készre párolom. Vizet nem öntök rá, mert a gomba bőségesen enged. Beleteszem a hússzeleteket és pirospaprikával színezem. Jól összeforgatom a gombát és a húst. Hozzá lehet morzsolni egy leveskockát.
Fedő alatt lassan főzöm a hús puhulásáig. Maradni kell levének. Megszórom kevés rétesliszttel, ezzel átforralom, hogy szaftja legyen.

Tanácsok:
Karfiolrizzsel tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás marhasült » Gombás tojáskrém » Gombás töltött csirke » Gombás keltorta
» Májas gombás pite » Sajtos, gombás galuska » Gombás vagdalt másképp » Egybensült gombás fasírt
» Gombás csülök » Gombás fasírtpogácsa » Gombás curry zöld rizzsel » Húsos-gombás kagylótészta
» Gombás karajom » Gombás csirke egyszerűen » Gombás rakott csibehús » Gombás kukoricás ragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.