Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szárnyas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirke vagy pulykamell
1 kg sampion gomba
3 fej vöröshagyma
liszt
só, bors, pirospaprika, esetleg leveskocka is

Elkészítés:
A húst kb. kétujjnyi szeletekre vágom, sózom, borsozom. A gombát vékony szeletekre vágom.
A húsokat lisztbe hempergetem és forró olajban mindkét oldalán pirosasra sütöm. Kiszedem a húsokat, majd az olajat, amiben a liszt egy kicsit megpirult, átteszem egy másik edénybe és megpirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórom a gombát, kicsit megsózom és fedő alatt félig készre párolom. Vizet nem öntök rá, mert a gomba bőségesen enged. Beleteszem a hússzeleteket és pirospaprikával színezem. Jól összeforgatom a gombát és a húst. Hozzá lehet morzsolni egy leveskockát.
Fedő alatt lassan főzöm a hús puhulásáig. Maradni kell levének. Megszórom kevés rétesliszttel, ezzel átforralom, hogy szaftja legyen.

Tanácsok:
Karfiolrizzsel tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás - sajtos pulykamell » Gombás máj » Gombás karfiol-tál » Lengyel gombasaláta
» Gombás zúzaragu » Chilis gombás pecsenye » Gombás sertésnyelv » Gombás cukkini
» Cherrys, gombás homár » Svéd gombasaláta 2 » Gombás-cukkinis rizottó » Gombás pulykamell
» Gombás vagdalt másképp » Svéd gombasaláta II. » Gombás máj sütőben sütve » Tejszínes-gombás szósz


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.