Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szárnyas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg csirke vagy pulykamell
1 kg sampion gomba
3 fej vöröshagyma
liszt
só, bors, pirospaprika, esetleg leveskocka is

Elkészítés:
A húst kb. kétujjnyi szeletekre vágom, sózom, borsozom. A gombát vékony szeletekre vágom.
A húsokat lisztbe hempergetem és forró olajban mindkét oldalán pirosasra sütöm. Kiszedem a húsokat, majd az olajat, amiben a liszt egy kicsit megpirult, átteszem egy másik edénybe és megpirítom benne az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórom a gombát, kicsit megsózom és fedő alatt félig készre párolom. Vizet nem öntök rá, mert a gomba bőségesen enged. Beleteszem a hússzeleteket és pirospaprikával színezem. Jól összeforgatom a gombát és a húst. Hozzá lehet morzsolni egy leveskockát.
Fedő alatt lassan főzöm a hús puhulásáig. Maradni kell levének. Megszórom kevés rétesliszttel, ezzel átforralom, hogy szaftja legyen.

Tanácsok:
Karfiolrizzsel tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás libamáj puding » Rókagombás csirkemell » Gombás töltött cukkini » Piritott gombás spárga
» Gombás bélszín » Gombás kukoricás ragu » Gombás karaj » Sonkás-gombás karaj
» Gombás sertésnyelv » Gombasaláta » Szárnyassaláta » Tejfölös-gombás ponty
» Gombás zöldséges ragu » Currys szárnyasleves » Gombás ponty » Gombás tojáskrém


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.