Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-tejfölös hús galuskával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 személyre:
A gombás-tejfölös húshoz:
4 szelet hús (sertés, csirke, vagy amit szeretünk)
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
4-5 ek. tejföl
1 ek. sima liszt
1 ek. zsír

bors
borsikafű
kakukkfű
kevés víz

A galuskához:
3 tojás
sima liszt (amennyit felvesz)


Elkészítés:
Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt és elkezdjük rajta dinsztelni a finomra vágott vöröshagymát. Mikor a hagyma üveges, rátesszük a vékony csíkokra vágott húst, jól átforgatjuk. Ízesítjük sóval, borssal, borsikafűvel, kakukkfűvel.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a piruló húshoz adjuk. Az egészet kevergetve addig pirítjuk, míg a gomba leve elfő. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, majd lehintjük liszttel és jól átforgatjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, egy pici vizet -ha szükséges-, és összeforraljuk.
A galuskához egy fazékban enyhén sós vizet forralunk. A tojásokat kikeverjük liszttel, ízesítjük kis sóval, majd a tésztát a forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük a galuskát.
Tálaláskor a gombás húst a galuskára szedjük, megszórjuk friss kakukkfűvel és egy kevés petrezselyemmel.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklaleves túrógaluskával » Csontleves daragaluskával » Sörleves habgaluskával » Gombás-tejfölös hús
» Zöldborsóleves galuskával » Almaleves habgaluskával » Gombás-tejfölös pulykamell » Tejfölöskarfiol galuskával
» Meggyleves habgaluskával » Zöldségleves zabgaluskával » Gombaleves májgaluskával » Betyáros tarhonya
» Csevap » Bélszín Sztroganoff módra » Palacsintatésztás virsli » Hurka sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.