Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-tejszínes csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
3 szál sárgarépa,
1 darab zellergumó,
30 dkg gomba (pl. csiperke, shitake),
40 dkg csirkemellfilé,
só,
bors,
2 dl főzőtejszín,
2 szál újhagyma, felkarikázva

Elkészítés:
1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, az olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tisztított, felkarikázott sárgarépát és a felkockázott zellert, mikor lepirultak, beleszórjuk a felcikkezett gombát.
2. Mikor a gomba elfőtte a levét, hozzáadjuk a megtisztított, kicsire felkockázott csirkemellet és egy kávéskanál sót. Két perc után felengedjük 1,3 liter vízzel, majd öt perc után a tejszínnel.
3. Egyszer felforraljuk, majd újra megsózzuk, borsozzuk. Végül az újhagymával megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zalai csirkeleves » Indiai csirkeleves » Gombás-tejszínes penne » Tárkonyos csirkeleves
» Csirkeleves gourmand módra » Májas csirkeleves » Thaiföldi csirkeleves » Csirkeleves indiai módon
» Almás csirkeleves » Marokkói csirkeleves » Kínai gombás csirkeleves » Nyári csirkeleves babbal
» Fokhagymás csirkeleves » Gombás-tejszínes szendvics » Orosz csirkeleves » Spanyol csirkeleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.