Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-tejszínes csirkeragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 1 kg csirkemellfilé
35 dkg gomba
kb. 3 dl tej
3 dl tejszín
olívaolaj
bors
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem


Sűrítés:
kb. 2 dl tej
2-3 ek liszt

Elkészítés:
A csirkemellett felkockázzuk, majd olívaolajat hevítünk, beledobjuk a húst és fehéredésig pároljuk, felöntjük a tejszínnel, majd annyi tejjel, hogy ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát, majd alacsony lángon főzzük.
Másik lábasban olajon megpároljuk a megtisztított, kockázott gombát, majd ha elfőtte a levét, akkor hozzáadunk 1 csokor aprított petrezselymet, és lehúzzuk a tűzről.
Mikor a hús már készre főtt, akkor beleöntjük a gombát.
A sűrítéshez a tejben elkeverjük a lisztet és a húshoz öntjük, folymatosan keverjük, hogy csomómentesen sűrűsödjön be, majd lehúzzuk a tűzről. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.

Tanácsok:
Ideális fehérjenapra a 90 naposba!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Shephard


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös borsós csirkeragu » Csirkeragu sajttésztában » Zöldbabos csirkeragu » Tárkonyos csirkeragu leves
» Gombás-tejszínes penne » Vajas-tejfölös csirkeragu » Tökös csirkeragu » Tejszínes csirkeragu leves
» Gombás Csirkeragu » Csípős csirkeragu » Kapros csirkeragu-leves » Tepsis csirkeragu
» Vörösboros csirkeragu » Tárkonyos csirkeraguleves » Lestyános csirkeraguleves. » Barnasörös csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.