| Gombás-tejszínes csirkeragu receptHúsételek Hozzávalók: kb. 1 kg csirkemellfilé 35 dkg gomba kb. 3 dl tej 3 dl tejszín olívaolaj bors 1-2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem só Sűrítés: kb. 2 dl tej 2-3 ek liszt Elkészítés: A csirkemellett felkockázzuk, majd olívaolajat hevítünk, beledobjuk a húst és fehéredésig pároljuk, felöntjük a tejszínnel, majd annyi tejjel, hogy ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát, majd alacsony lángon főzzük. Másik lábasban olajon megpároljuk a megtisztított, kockázott gombát, majd ha elfőtte a levét, akkor hozzáadunk 1 csokor aprított petrezselymet, és lehúzzuk a tűzről. Mikor a hús már készre főtt, akkor beleöntjük a gombát. A sűrítéshez a tejben elkeverjük a lisztet és a húshoz öntjük, folymatosan keverjük, hogy csomómentesen sűrűsödjön be, majd lehúzzuk a tűzről. Rizzsel vagy salátával tálaljuk. Tanácsok: Ideális fehérjenapra a 90 naposba! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Shephard Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |