Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-tejszínes penne recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
(2 személyre)

30 dkg penne tészta
30 dkg gomba
10 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
fél cs. petrezselyemzöld
bors

3-4 evőkanál olaj
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
1 kis pohár tejföl
1 teáskanál ételízesítő
2 evőkanál étolaj
3 dkg vaj

Tálalásnál:

fél cs. petrezselyemzöld

Elkészítés:
A zsíradékon kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam az apró kockára vágott vöröshagymát. Ekkor hozzáadtam az apró kockára vágott gombát, karikára vágott sárgarépát ismét sóztam, borsoztam és addig pirítottam erős lángon, amíg a levét is elfőtte. Ekkor megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel. Az olaj-vaj keverékét felmelegítettem, beleöntöttem a tejfölt, simára kevertem, beleöntöttem a főzőtejszínt, hozzáadtam az ételízesítőt, pici őrölt borsot, ráöntöm a gombára, majd összeforraltam.

Közben forró, sós vízben kifőztem a tésztát, majd onnan a gombás mártásba szedtem ki.

Tanácsok:
Tálalásnál petrezselyemzölddel szórtam meg.

Szénhidráttartalom: 79 gramm

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas penne » Finom penne » Penne carbonara » Ragus penne
» Ricottás-spenótos penne » Gombás-tejszínes szendvics » Csirkés penne » Sonkás diós penne
» Sajtos penne sonkával » Sonkás gombás penne » Padlizsános penne » Tejszínes csirkés penne
» Darált hússal rakott penne » Penne arrabbiata » Kacsahúsos penne » Tejszínes csirke-penne


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.