Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-tejszínes penne recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
(2 személyre)

30 dkg penne tészta
30 dkg gomba
10 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
fél cs. petrezselyemzöld
bors

3-4 evőkanál olaj
1 doboz (2 dl) főzőtejszín
1 kis pohár tejföl
1 teáskanál ételízesítő
2 evőkanál étolaj
3 dkg vaj

Tálalásnál:

fél cs. petrezselyemzöld

Elkészítés:
A zsíradékon kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam az apró kockára vágott vöröshagymát. Ekkor hozzáadtam az apró kockára vágott gombát, karikára vágott sárgarépát ismét sóztam, borsoztam és addig pirítottam erős lángon, amíg a levét is elfőtte. Ekkor megszórtam apróra vágott petrezselyemzölddel. Az olaj-vaj keverékét felmelegítettem, beleöntöttem a tejfölt, simára kevertem, beleöntöttem a főzőtejszínt, hozzáadtam az ételízesítőt, pici őrölt borsot, ráöntöm a gombára, majd összeforraltam.

Közben forró, sós vízben kifőztem a tésztát, majd onnan a gombás mártásba szedtem ki.

Tanácsok:
Tálalásnál petrezselyemzölddel szórtam meg.

Szénhidráttartalom: 79 gramm

A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Penne zöldmártással » Füstölt sajtos penne » Penne carbonara » Fűszeres penne
» Tejszínes csirkés penne » Darálthúsos penne » Kacsahúsos penne » Kolbászos penne
» Halas penne » Sok sajtos penne » Zoldseges penne » Darált hússal rakott penne
» Brokkolis-sonkás penne » Paprikás - cukkinis penne » Sajtos penne sonkával » Gombás-tejszínes szendvics


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.