Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg sertéshús, 25 dkg erdei gomba, 10 dkg vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1 dl vörösbor, fekete bors, só

Elkészítés:
A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát szintén keskeny csíkokra vágva serpenyőben megsütjük. Amikor zsírját kiengedte, a megsült szalonnacsíkokat kiemeljük és félretesszük. Visszamaradó zsírjában egy nagyobb fej apró kockákra vágott vöröshagymát szalmasárgára pirítunk, és rátesszük az összevágott húst. Fedő alatt saját levében pároljuk. Ha szükséges, kevés vízzel időközönként felöntjük. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát, megsózzuk, fekete borssal meghintjük, ráöntjük a vörösbort, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Zöldborsós rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült, gombás rizottó » Őszi almás-gombás rizottó » Gombás búbos karaj » Gombás sertésnyelv
» Gombás vagdalt másképp » Gombás bab » Gombás pogácsa » Tejfölös-gombás húsfalatok
» Gombás borjúnyelv » Zöldcitromos marhatokány » Kínai citromos gombás pipi » Paradicsomos Gombasaláta
» Tojásos-gombás tekercs » Gombás-paprikás rizstorta » Debreceni tokány » Gombás csirkevagdalt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.