Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás, vörösboros bélszín tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5o dkg. bélszín,
10 dkg. csiperke gomba ( lehet erdei gomba is),
1 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg. zeller,
4 dl. vörösbor,
1 wvőkanál méz,
só,
késhegynyi kakukkfű,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
4 evőkanál étolaj,
20 dkg. alma

Elkészítés:
Két evbőkanálnyi olajon az apróra vágott vöröshagymát, a vékonyra szeletelt gombát, a szintén vékonyra szeletelt zellert megpirítjuk, majd ízesítjük sóval, kakukkfűvel és őrölt borssal ízlés szerint. Ha kész felöntjük a vörösborral, és lassú tűzön addig forraljuk, amig mártás sűrűségű nem lesz.Ekkor kevés vízzel higított mézet is adunk hozzá és újbóli forralás után az egészet átpaszírozzuk ( leturmixoljuk).
Közben 2 evőkanál felforrósított étolajon átpirítjuk a vékony csíkokra vágott bészínt és a vékonyan felszeletelt almát. H kész a húst és az almát a mártáshoz adjuk, 1 - 2 perc alatt az egészet átforrósítjuk és tálaljuk.

Tanácsok:
Az összekevert ételt ne forraljuk sokáig, mert a hús beedződik és rágós lesz.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombas szelet egyszeruen » Erdélyi borsos tokány » Gombás, tükörtojásos tarja » Gombás-rizs
» Vörösboros puncs 2 » Gombás-hagymás lepény » Tejszínes-gombás szósz » Gombás töltött csirke
» Gombás vegyessaláta » Krokett gombás karfiolból » Erdésztokány » Gombás halfilé
» Virslitokány » Gombasaláta » Gombás karaj » Sütőtökös-gombás fasírt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.