Tutireceptek.hu fejléc

Gombával és sonkával töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 személyre:

25 dkg szikkadt kenyér, 25 dkg sonka vagy angol szalonna, 12.5 dkg vaj, 1 vöröshagyma, só, bors, 1 nagy csirke, 1 citrom, 18-20 dkg barna csiperke (vagy rókagomba), 1-1 csokor kakukkfű és zsálya, 2 dl csirkealaplé, 1 dl olívaolaj, 5 ek citromlé, 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A kenyeret kockákra vágjuk, és a meleg sütőben kiszárítjuk. A csíkokra szeletelt sonkát a vaj felén majdnem ropogósra pirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük. A zsírján üvegesre dinszteljük a felkockázott hagymát, azután a sonkához adjuk. Ugyanebben az edényben megolvasztjuk a maradék vajat, és megpároljuk benne a gombát. Hozzáadjuk a felaprított zöldfűszereket, és a levével együtt ezt is a hagymás sonkához öntjük. Beletesszük a kenyérkockát, öntünk rá 1 dl alaplét, majd addig kevergetjük, amíg a kenyér egyenletesen beszívja a folyadékot. (Szükség esetén adhatunk hozzá még egy kis levet.) Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.

A csirkét a félbevágott citrommal kívül-belül átdörgöljük, a belsejét bedörzsöljük sóval és borssal. Lazán belekanalazzuk a tölteléket, azután összekötözzük. Mellével lefelé a pecsenyesütő tálban lévő rácsra tesszük, megszórjuk sóval és borssal.

A locsoláshoz az olívaolajat összekeverjük a citromlével meg a késsel szétnyomott fokhagymával, egy-egy teáskanálnyi finomra aprított kakukkfűvel és zsályával, csipetnyi frissen őrölt borssal. A csirkét a 190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, közben időnként meglocsoljuk a fenti keverékkel. Ezután a hátára fordítjuk, és tovább locsolgatva addig sütjük, amíg megpuhul és megpirul. Pirított burgonyával és házi kompóttal adjuk asztalra.

Elkészítési idő: 120 perc
Kalóriatartalom: 740 kcal

A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke joghurtban sütve » Cserkész töltött burgonya » Tejszínes csirke és tojás » Hideg húsos töltött alma
» Brazil csirke » Kajszibarackos csirkemell » Padlizsánragu gombával » Töltött szendvics
» Túróval töltött alma » Zöldborsós csirkemáj » Bakonyi csirkemell 2. » Sajtos-ananászos csirke
» Bécsi töltött fánk » Ramada csirke » Diós töltött káposzta » Almaszósz csirkehússal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.