Tutireceptek.hu fejléc

Gombával töltött uborka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 uborka (kb.40 dkg)
8 szelet bacon
1-2 ek. olvasztott vaj vagy margarin
1 vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg gomba
néhány szál kapor és metélőhagyma
só, bors, 2 ek.tejföl

Elkészítés:
A meghámozott uborkát 8 darabra vágjuk, és a magos részt kivájjuk. A baconnal körbetekert hengereket fogvájóval megtűzzük, a serpenyőben felhevített olvasztott vajon megpirítjuk, majd félretesszük.
A vöröshagymát és sárgarépát apróra kockázzuk, a gombát felszeleteljük. A kaprot és metélőhagymát felaprítjuk.
A serpenyőben visszamaradt zsíradékban a 2 ek. vajat megolvasztjuk. Beleszórjuk a felkockázott hagymát és sárgarépát, majd megpároljuk. Hozzáadjuk a gombát, kb.5 percig pirítjuk, és sózzuk, borsozzuk. Az aprított zöldfűszerekkel megszórjuk, belevegyítjük a tejfölt, és ha szükséges ízesítjük még.
Az uborkahengereket sütőtálba ültetjük, és a gombás keverékkel megtöltjük. Sütőben kb. 20-25 percig átsütjük.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött gömb cukkinik » Besztercei töltött liba » Töltött tök szalonnán » Töltött tök tökölőknek
» Hússal tőltötthagyma » Joghurtos uborkaleves » Uborka saláta Görög módra » Tojással töltött karalábé
» Zöldséggel töltött dagadó » Töltött túrókalács » Gombával töltött tojás » Töltött zsömle
» Töltött burgonya májjal » Gombával töltött krumpli » Hideg Uborkakrémleves » Töltött tojás Emyke módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.