Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombóc almásan recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
250 g cukor
300 g liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. őrölt fahéj
3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megmosott almát héjastól lereszeljük,kinyomkodjuk, és összekeverjük a fahéjjal, 150 g cukorral, csipet sóval, liszttel és a tojással. A masszából gombócokat formálunk, és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. A pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, és a maradék cukorral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: mese

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyagombóc leves » Szilvás gombóc kásképp » Húsgombóc darált húsból » Sajttal töltött húsgombóc
» Rizsgombóc sajtmártással » Fráter gombóc » Szilvásgombóc » Tiroli szalonnás gombóc
» Gombóc leves » Alföldi húsgombóc » Nutellás túrógombóc » Paradicsomos húsgombóc
» Bajor májgombócleves » Gombóc » Zabpelyhes húsgombócok » Rizsgombóc kapormártással


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.