Tutireceptek.hu fejléc

Gombóc almásan recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
250 g cukor
300 g liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. őrölt fahéj
3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megmosott almát héjastól lereszeljük,kinyomkodjuk, és összekeverjük a fahéjjal, 150 g cukorral, csipet sóval, liszttel és a tojással. A masszából gombócokat formálunk, és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. A pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, és a maradék cukorral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: mese

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombóc » Gombás húsgombóc » -Túrógombóc- » Túrógombóc tejbegrizzel
» Zabpelyhes húsgombócok » Sonkagombóc(levesbetét) » Rizsleves húsgombóccal » Túrós köles gombócleves
» Gőzgombóc felvidéki módra » Sajtgomboc » Panni néni túrógombóca » Bajor májgombóc
» Gombócos töltött káposzta » Aszaltszilvás húsgombóc » Túrógombócom » Túrógombóc kukoricadarával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.