Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombóc almásan recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
250 g cukor
300 g liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. őrölt fahéj
3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megmosott almát héjastól lereszeljük,kinyomkodjuk, és összekeverjük a fahéjjal, 150 g cukorral, csipet sóval, liszttel és a tojással. A masszából gombócokat formálunk, és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. A pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, és a maradék cukorral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: mese

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos daragombóc » Sült túrógombóc » Húsgombóc citrommártással » Burgonyagombóc
» Krumpligombóc öntettel » Paleo grízgombóc leves » Gyors, és finom túrógombóc » Gombás húsgombóc
» Pikáns halgombócleves » Répás szalvétagombóc » Pityókás szilvás gombóc » Vadas húsgombóc
» Marhahúsleves májgombóccal » Erdélyi húsgombóc leves » Májgombóc prézli nélkül » Túrógombóc 2.


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.