Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombócos töltött káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1-1,5 kg savanyúkáposzta
1 kg kicsit zsírosabb darált hús
rizs 30-40 dkg (Ízlés szerint)
kisebb fej vöröshagyma összenyomva vagy lereszelve
3-4 gerezd fokhagyma összenyomva
4 egész tojás
bors

pirospaprika
1 evőkanál liszt
olaj

Elkészítés:
A rizst előfőzzük.A gombócokhoz összegyúrjuk az előfőzött rizst, a darált húst, a tojásokat, a hagymát, fokhagymát, borsot, sót. A savanyú káposztát átmossuk és egy lábosba egy réteget szórunk, rárakjuk a gombócokat, befedjük egy réteg káposztával. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Legfelül káposzta legyen. Óvatosan felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje, és lassú tűzön megfőzzük. Ha kész vékony paprikás rántással berántjuk. Tejföllel kínáljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: Mida8181


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rántott kelkáposzta » Édes-savanyú káposzta » Gombával töltött kellevél » Káposztás tekercs
» Libanoni töltött zöldségek » Ardói töltött karaj. » Sonkával töltött kenyérke » Andi töltött ostyája
» Rakott káposzta » Majonézes káposztasaláta » Töltött zsúrkenyér » Töltött libamell
» Töltött sajtgolyó » Lengyeles kelkáposzta » Rucás káposzta » Töltött fasírt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.