Tutireceptek.hu fejléc

Göngyölt Szarvasgerinc polentával (olasz puliszka) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
64 dkg tisztított szarvas gerinc
24 dkg szeletelt bacon
6 dkg rókagomba
1 szál angol zeller
0,5 dl olívaolaj
2 dkg vadak fűszerkeverék (kakukkfű, rozmaring, borókabogyó, babérlevél, szegfűbors)
0,5 dl vörösbor
1 dl barna mártás
1dkg tarkabors
1 dkg só
1 csokor francia petrezselyemzöld

Polenta:
16 dkg kukoricadara
4,5 dl tejszín
4,5 dl tej

gyömbér
3 cl fehérbor
tarkabors
5 dkg vaj
pirított magvak (tökmag, fenyőmag, szeletelt mandula)

Elkészítés:
A tisztított szarvas gerincet 4-6 napig olajjal és a vadfűszerekkel pácoljuk só nélkül. A pácolt szarvas gerincet elkészítéskor betekerjük baconbe. Teflon serpenyőben, olívaolajon magas hőmérsékleten elősütjük. A húst 20-40 percig 63 fokos sütőben pihentetjük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban a gombát, zellert megpároljuk, vörösborral, barna mártással beforraljuk. A ragut tálalás előtt petrezselyemzölddel megszórjuk.
A vajat felolvasszuk, beletesszük a kukoricadarát, csipet sót, gyömbért, tarkaborsot és felengedjük a tejszínnel és tejjel. Folyamatos keverés mellett készre főzzük. Kevés vajat keverünk bele, majd fedő alatt minimum 10 percig pihentetjük. Tálaláskor kanállal formázzuk és pirított magvakkal megszórjuk.


A receptet beküldte: kiara25


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olaszos rakott burgonya » Sajtos puliszka » Eredeti olasz Tiramisu » Mákos puliszka
» Göngyölt csülök » Olaszos étel » Göngyölt hús olaszosan » Olasz csirke
» Olasz rántotta » Savanyú göngyölt hús » Sonkával göngyölt virsli » Olasz szendvics másképpen
» Olasz citromlikőr » Pirított puliszka-galuskák » Sziléziai göngyölthús » Sertés tarja olaszosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.