Tutireceptek.hu fejléc

Görgödinnye rákkal, avokádóval recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Forró olajban pároljuk a gombafejeket körülbelül 5 percig. Csurgassuk jól le, és hagyjuk kihűlni. Öntsük rá az ecetet és a mézet, és hagyjuk körülbelül 1 óra hosszat állni, időközönként forgatva, hogy mindenütt átjárja.
Keverjük össze a csirkehúst, hagymát és uborkát.
A salátástál alját és szélét béleljük ki a salátalevelekkel, helyezzük a közepére a csirkehúst, rakjuk köré a gombafejeket, és végül a tetejére halmozzuk fel az ananászdarabokat. Tálaláskor mindenki egyéni ízlése szerint öntse le zöldmártással

Elkészítés:
Főzzük 10 percig az ollókat sós vízben, hagyjuk hűlni, majd fejtsük le a páncélról a húst. Morzsoljuk szét és keverjük össze az apróra vágott kaporral. Vegyítsük az olívaolajat a zöldcitrom levével és a Tabascóval, sózzuk, majd kever¬jük bele a lereszelt gyömbért. A meghámozott avokádóból vágjunk vékony szeleteket, s kenjük át őket a mártással. Szeleteljük fel vékonyán a görögdinnyét. Négy halomban rétegezzük egymásra az avokadó szeleteket, a rákhúst és a dinnye szeletkéket, szúrjuk át a halmokat pálcikával, locsoljuk meg a mártással, végül helyezzük egy-egy nagyobb szelet görög¬dinnyére. Hidegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségeshús extrákkal » Avokádósaláta aprórákkal » Saláta koktélrákkal » Koktélrákkal töltött gomba
» Spagetti garnélarákkal » Görög quinoa avokádóval » Sültcsirke avokádóval » Paradicsomleves rákkal
» Isteni káposztasaláta » Tejfölös nyári saláta. » Tzatziki sali » Reszelt zeller-répa saláta
» Francia saláta 2 » Provanszi saláta » Mecsek saláta » Spárga saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.