Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Görög aprópecsenye recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
600 g csirkemellfilé
1 kk.+1 ek. ételízesítő
2 ek. Worcester szósz
4 ek. olívaolaj
800 g burgonya
4 közepes fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
400 g apró szemű paradicsom
4-6 miniparadicsom
2 ágacska rozmaring
2 szál majoranna
só, bors
citromlé
80 g feta vagy kecskesajt

Elkészítés:
1 A húst csíkokra vágjuk, összeforgatjuk 1 kk. ételízesítővel, a Worcester szósszal és 2 ek. olajjal. Lefedjük, a hűtőben 30 percig pihentetjük.

2 A burgonyát , hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát vékony gerezdekre, a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk, elnegyedeljük (a miniparadicsomokat félretesszük). Az egyik rozmaringágat félretesszük, a másikról és a majorannáról lecsipkedjük a leveleket, finomra aprítjuk.

3 Mélyebb teflonserpenyőt felforrósítunk, az olajos páccal együtt belecsúsztatjuk a húst, folyamatosan keverve pirítjuk, aztán megszórjuk a felaprózott zöldfűszerekkel, lefedjük és saját levében puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt melegen tartjuk.

4 Egy másik serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a burgonyát, élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a paradicsomot, megszórjuk 1 ek. ételízesítővel, felöntjük 2 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.

5 Sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük az ételt, hozzáadjuk a húst, lazán összekeverjük, nem túl mély tálba csúsztatjuk. Tetejére morzsoljuk a feta vagy kecskesajtot, a félbevágott miniparadicsomokkal és a félretett rozmaringágról lecsipkedett bóbitákkal díszítjük.

Tanácsok:
4 személyre

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 503 kcal

A receptet beküldte: Zowie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinisaláta görögösen » Görög spenót torta » Görög húscipó » Görögdinnyeital
» Majorannás aprópecsenye » Görögdinnye » Zöldbabos aprópecsenye » Lepényhal görög salátaval
» Görög palacsinta » Görögdinnye granita » Görög gyümölcsleves 2. » Görög rántotta
» Brassói aprópecsenye.. » Hagymás aprópecsenye » Görög krémes » Görögös csirkemell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.