Tutireceptek.hu fejléc

Görög bifsztek recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg marhahús
1 tejben megáztatott zsemle
3 kis fej vöröshagyma
1 kisebb ecetes uborka
1 nyers tojás
csipetnyi majoránna
liszt

törött feketebors
zsiradék a kisütéshez
egy-egy tükörtojás személyenként

Elkészítés:
A marhahúst átdaráljuk, összegyúrjuk a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlével, az apróra vágott vöröshagymával és az ugyancsak megvagdalt ecetes uborkával.

Belekeverünk 1 nyers tojást, sóval, majoránnával és kevés törött borssal ízesítjük.

Ebből a masszából bifsztek vastagságú szeleteket formálunk, megmártjuk lisztben, és kevés zsíron, hirtelen tűzön szép pirosra sütjük.

Forró tálra szedjük, és a tetejére zsiradékban pirított hagymakarikákat hintünk, vagy a húsokra egy-egy tükörtojást teszünk.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mentás görögdinnye saláta » Cukkinisaláta görögösen » Görög süti » Görögdinnyeital
» Görög vagdalt » Görögdinnye leves » Keftedsz-görög variáció » Görögdinnye granita
» Gemiszta (görög) » Görög csorba » Görög pita » Görög spenótos rétes WW
» Görög rakott krumpli » Halvas (görög) » Csirkecomb görögösen » Csirkemell görögösen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.