Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Görög bifsztek recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg marhahús
1 tejben megáztatott zsemle
3 kis fej vöröshagyma
1 kisebb ecetes uborka
1 nyers tojás
csipetnyi majoránna
liszt

törött feketebors
zsiradék a kisütéshez
egy-egy tükörtojás személyenként

Elkészítés:
A marhahúst átdaráljuk, összegyúrjuk a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlével, az apróra vágott vöröshagymával és az ugyancsak megvagdalt ecetes uborkával.

Belekeverünk 1 nyers tojást, sóval, majoránnával és kevés törött borssal ízesítjük.

Ebből a masszából bifsztek vastagságú szeleteket formálunk, megmártjuk lisztben, és kevés zsíron, hirtelen tűzön szép pirosra sütjük.

Forró tálra szedjük, és a tetejére zsiradékban pirított hagymakarikákat hintünk, vagy a húsokra egy-egy tükörtojást teszünk.


A receptet beküldte: Dizzz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görögdinnye szorbet » Görög meggyes » Görög quinoa avokádóval » Tatár bifsztek
» Görög citromos kocsonya » Rántotta görögösen » Körözött görög módra » Görög gomba
» Görög húsgombócok » Halvas (görög) » Csirkés pizza görögösen » Görög lepény
» Görög pita » Görögdinnyés jégkása » Görög húscipó » Görögdinnyés csoda


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.