Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Görög húscipó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg darált hús (marha és birka vegyesen),
1 tojás,
1 zsemle,
10 dkg feta sajt,
10 dkg csiperkegomba,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika,
reszelt citromhéj,
olaj

Elkészítés:
A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott zsemlével, a tojással, a párolt hagymával és gombával. Zúzott fokhagymával, sóval, pirospaprikával, reszelt citromhéjjal fűszerezzük. A masszát jól összegyúrjuk, felét kiolajozott tepsibe simítjuk. Ráhalmozzuk a kockára vágott feta sajtot, majd beborítjuk a maradék húsmasszával. Vizes kézzel cipóvá formáljuk, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Hasábburgonyával és salátával kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: nefis


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög rántotta » Görög fánk » Gigantesz (görög) » Görögdinnye
» Cukkinisaláta görögösen » Pastitsio (görög lasagne) » Görög gomba » Daktyla (görög édesség)
» Görög sertésragu » Lasagne görögösen » Görög fetás leves » Sajtos húscipó
» Eredeti Görög Souvlaki! » Görög körözött » Görög bifsztek másként » Görögdinnyekehely


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.