Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Görög parasztsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 vöröshagyma,
50 dkg paradicsom,
1 közepes kígyóuborka,
kb. 60 dkg különféle színű kaliforniai paprika, 25 dkg zsírszegény fajta feta sajt,
fél csokor oregano,
7-8 dkg paprikával töltött olívabogyó,
5-6 evőkanál fehérborecet,
6-8 evőkanál olívaolaj,
só,
bors,

a díszítéshez:
színes bors

Elkészítés:
A vöröshagymát cikkekre, a paradicsomokat nagyságtól függően négy- vagy nyolcfelé vágjuk. A félbevágott uborkát ferdén felszeleteljük. A kicsumázott színes paprikákat feldaraboljuk. A feta sajtot felkockázzuk. Az oreganoleveleket kevés kivételével felaprítjuk. A lecsöpögtetett olívabogyókat elfelezzük.
A vöröshagymát, a paradicsomot, a paprikát és az uborkát összekeverjük, majd elosztjuk 4 tányéron. Sóval, borssal, oreganóval fűszerezzük. A sajttal és az olajbogyóval megszórjuk, az ecettel és az olívaolajjal meglocsoljuk. Színes borssal és a félretett oreganóval díszítve kínáljuk. Pita vagy friss fehér kenyér illik hozzá.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög makarónifelfújt » Keftedsz-görög variáció » Görög rakott burgonya » Gigantesz (görög)
» Görög padlizsánragu » Görögdinnyekehely » Görög húsgombócok » Görög paradicsomos hal
» Csirkecomb görögösen » Görög meggyes » Mentás görögdinnye saláta » Klasszikus görög saláta
» Görög saláta (Horiatiki) » Pastitsio (görög lasagne) » Görög rántott hús » Görög rántotta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.