Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gőzgombóc felvidéki módra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 dl tej,
4 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
2 tojássárgája,
1 evőkanál cukor,
fél mokkáskanál só,
baracklekvár,
cukrozott darált mák,
olvasztott vaj.

Elkészítés:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, beletesszük a tojássárgáját, majd a felfuttatott élesztőt, jól bedagasztjuk, és a duplájára kelesztjük. Egy magas falú lábast (aminek tökéletesen zár a fedele, hogy a gőz ne tudjon elillanni) hideg zsírral kikenünk. A megkelt tésztát kb. 2 cm-re nyújtjuk, 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe teáskanálnyi lekvárt teszünk, és úgy fogjuk össze a tésztát, hogy gombóc legyen, és a lekvár ne tudjon kifolyni. A gombócokat szorosan egymás mellé rakjuk a lábasba, hagyjuk újra kelni (kb.15 perc), majd kb. 1,5 dl lobogó forrásban levő vízzel meglocsoljuk, ráhelyezzük a fedőt, és a tűzhelyre tesszük, közepes hőfokra. A fedőt 20 percig nem szabad felemelni! Kb. 30 perc alatt kész. Tálaláskor mindenki tetszés szerint megszórja darált cukros mákkal, és forró olvasztott vajjal meglocsolja.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell "izé"módra » Csirke toledói módra » Tofu molnárné módra » Csirkemell Edit módra
» Csirke torta Kati módra » Turmix Kormi módra » Rizs thai módra » Gyros tál arany módra
» Túró rudi Emyke módra » Diós lepény Ági módra » Tepsis tarja b-anya módra » Rakott tészta Ani módra
» Kókuszos kifli Ági módra » Tészta "csaknehusi" módra » Hideg kutya Emyke modra » Rakott csirke olasz módra


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.