Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gőzgombóc ringlós töltelékkel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A kovászhoz:

3 dkg élesztő,
3 evőkanál tej,
2 kávéskanál liszt,
1 kávéskanál cukor;

a tésztához:

50 dkg liszt,
1 tojás,
1 tojássárgája,
5 dkg vaj,
2 evőkanál cukor,
2 dl tej,
1 citrom reszelt héja és leve,
1 csomag vaníliás cukor,
csipet só

a töltelékhez:

12 szem kimagozott ringló,
12 szem mokkacukor

Az öntethez: vaníliasodó

Elkészítés:
A vajat egy lábasban, kis-lángon megolvasztjuk, beleöntünk 1 dl tejet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a citrom héját, és az egészet habosra keverjük. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, és csipetnyi sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a kovászt, majd a tejes keveréket is hozzáöntjük, összedolgozzuk, és együtt megdagasztjuk. Ezt a műveletet a robotgép spiráljával is elvégezhetjük. Végül a maradék 1 dl tejet is beledolgozzuk, és addig dagasztjuk, ameddig a tészta elválik az edény falától. Langyos helyen, letakarva 25 percig kelesztjük. A tésztából evőkanállal galuskákat szaggatunk, deszkán kocka alakúra lapítjuk. A kimagozott ringló közepébe 1-1 szem mokkacukrot nyomunk, és a tészta közepére tesszük. Ráhajtjuk a tészta széleit, gombócot formálunk belőle, és lisztezett deszkán újrakelesztjük.
Amíg a gombócok kelnek, csipetnyi sóval vizet forralunk. Az edény tetejére szitát teszünk. Ráhelyezzük a gombócokat, és letakarva 15 percig gőzöljük. Porcukros, darált mákkal megszórjuk, és vaníliasodóval tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gőzgombóc felvidéki módra » Gőzgombóc mikróban » Szilvalekváros gőzgombóc » Pupusas házi töltelékkel
» Gőzgombóc Kati módra » Gőzgombóc-knédli » Sült rizs » Mézes-mustáros pulykamell
» Königsbergi húsgombóc » Tepsis husi gombával » Rakott kel egyszerűen » Sztrapacska2
» Rakott túrós galuska » Flamenko tükörtojás » Torma mártás » Vadas őzgerinc


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.