Tutireceptek.hu fejléc

Graham sós, magvas rúd recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
Hozzávalók

0.5 kg graham liszt
1 csomag sütőpor
3 mokkáskanál só
10 dkg lenmag
10 dkg szezámmag
10 dkg napraforgómag
5 dkg zabpehely
25 dkg Rama
1 dl olívaolaj
2 dl fehérbor

Elkészítés:
Elkészítés

1.A lisztbe beletesszük a sót, a magokat, a zabpelyhet és a sütőport.
2.A magok után belegyúrjuk a puha Ramát.
3.A végén beleöntjük az olajat és a bort, majd jól összedolgozzuk.
4.Betesszük a hűtőbe fél órát piheni.
5.Miután letelt a fél óra, kivesszük és lisztezett vágódeszkán egy centis vastagságúra kinyújtjuk.
6.Megkenjük egy tojássárgával a tetejét és szezámmagot szórunk a rá, majd rudakat vágunk belőle.
7.Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegíttet sütőben 180 fokon világos barnára sütjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-magvas keksz » Fokhagymás Graham kenyér » Háztáji magvas zsemlecipók » Graham pogácsák
» Magvas pogácsa » Magvas paprikahajó » Graham pogácsa » Graham keksz
» Sós-magvas keksz » Sokmagvas-sajtos sós rudak » Mézes-magvas müzli » Négymagvas pogácsa
» Tejes, magvas kifli » Graham kifli szezámmaggal » Házi magvas zsemle » Graham kenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.