Tutireceptek.hu fejléc

Gribiche mártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
- 2 főtt kemény tojás
- 3 evőkanál ecet
- 2 evőkanál mustár
- 3 mogyoróhagyma
- 1 dl olaj
- 3 csemegeuborka
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál tárkony
- só, bors

Elkészítés:
A főtt tojás sárgáját egy szűrőn áttöröm. A fehérjét apróra szeletelem.
A mogyoróhagymát finom apróra szeletelem, a petrezselymet, tárkonyt és a capri bogyót szintén apró vékonyra szeletelem.
Egy salátatálba teszem a mustárt, hozzáadom az ecetet, megsózom, megborsozom, majd egy habverővel alaposan összekeverem.
Állandóan kevergetve apránként beledolgozom az olajat, majd hozzákeverem a tojás sárgáját, mogyoróhagymát, petrezselymet, tárkonyt, kapribogyót, a vékony karikákra szeletelt uborkát és végül a főtt tojás fehérjét.
Ezzel el is készült a gribiche mártás, ha túl sűrű lenne akkor egy kevés tejszínnel, vagy száraz fehérborral hígítom.
A gribiche mártás fóliával letakarva hűtőben 48 órát tartható.

Tanácsok:
Hal ételekhez, borjúlábhoz, borjúfej receptekhez tálalható általában a gribiche mártás. De kitűnő a marha vagy disznó nyelvhez is, vagy akár egy krumplisaláta elkészítéséhez is.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbab tojásmártással » Finom kaprimártás » Kínai citrommártás » Hagymamártás
» Mézes salátamártás » Sajtmártásos csirke » Csirkecomb citrommártásban » Kacsamáj roueni mártáson
» Egyszerű kapormártás » Feher martas tesztara » Libamáj szőlőmártással » Körte diós sajtmártással
» Sajtkrém mártás » Ropogós karfiol mártással » Vegyes hal bormártással » Light almamártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.