Tutireceptek.hu fejléc

Grillen sült sertéstarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja

A páchoz:
2 evőkanál dijoni mustár
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál méz
8 gerezd préselt fokhagyma
1 csapott kávéskanál őrölt bors
2 evőkanál szójamártás
1 kávéskanál gyömbérpor
1 kávéskanál őrölt kömény
1 késhegynyi őrölt rozmaring
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő (delikát v. virgin)

A kenegetéshez:
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olaj
1 csapott kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:
A hússzeleteket gyengén kiverjük, széleiket bevagdossuk.
A páchoz való anyagokat krémesre keverjük és bevonjuk vele a hússzeleteket.
Fóliába csomagolva 1-2 napig érleljük, majd grillen vagy faszénparázson mindkét oldalát - többször megfordítva - közepes hőfokon átsütjük.

Tanácsok:
Ügyeljünk arra, hogy a hús ne száradjon ki, ne süssük magas hőfokon és gyakran kenegessük olaj, só, paprika keverékével.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros sertéstarja » Sült sertéstarja » Parasztos sertéstarja » Csőben sült sertéstarja
» Brassói sertéstarja » Bajor sertéstarja » Juhászpecsenye » Borsos tokány marhahússal
» Búbos pulykapecsenye » Túróval töltött csirkemell » Ramada csirke » Lyoni pástétomtekercs
» Kacsamell hagymasalátával » Budapest szelet » Könnyű csirkemellcsíkok » Borított sertésjava


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.