Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Grillen sült sertéstarja recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéstarja

A páchoz:
2 evőkanál dijoni mustár
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál méz
8 gerezd préselt fokhagyma
1 csapott kávéskanál őrölt bors
2 evőkanál szójamártás
1 kávéskanál gyömbérpor
1 kávéskanál őrölt kömény
1 késhegynyi őrölt rozmaring
1 kávéskanál pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő (delikát v. virgin)

A kenegetéshez:
1 mokkáskanál só
2 evőkanál olaj
1 csapott kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:
A hússzeleteket gyengén kiverjük, széleiket bevagdossuk.
A páchoz való anyagokat krémesre keverjük és bevonjuk vele a hússzeleteket.
Fóliába csomagolva 1-2 napig érleljük, majd grillen vagy faszénparázson mindkét oldalát - többször megfordítva - közepes hőfokon átsütjük.

Tanácsok:
Ügyeljünk arra, hogy a hús ne száradjon ki, ne süssük magas hőfokon és gyakran kenegessük olaj, só, paprika keverékével.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor sertéstarja » Brassói sertéstarja » Mustáros sertéstarja » Sült sertéstarja
» Csőben sült sertéstarja » Parasztos sertéstarja » Fokhagymás rántott hús » Töltött csirkemelltekercs
» Ananászos-curry-s csirke » Gombás sertésszelet » Egyszerü marhasült » Érlelt borsos szelet
» Gombás máj » Borzashús » Pecsenye jóasszony módon » Tejszines gombás


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.