Tutireceptek.hu fejléc

Grillen sült töltött sertésszelet recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 szelet kicsontozott 2 centi vastag rövidkaraj,
5 dkg füstölt sonka,
5 dkg Pannónia sajt,
5 dkg pepperoni,
8 bazsalikomlevél,
8 zsályalevél,
2 evőkanál olívaolaj,
durvára őrölt fekete bors,
só,
fogvájó

Elkészítés:
A rövidkarajt megmossuk, a nedvességet felitatjuk róla, és a szeletek oldalába mélyedést vágunk, hogy kézzel is be tudjunk nyúlni. A pepperonit megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A füstölt sonkát összedaraboljuk, a sajtot vékony szeletekre vágjuk. A mélyedésekbe 2-2 bazsalikomlevelet csúsztatunk, beledugjuk a negyedrészekre osztott pepperonit, a füstölt sonkát, és a sajtot. Hústűvel, vagy olajba mártott fogvájóval összetűzzük a hús nyílásait. Bedörzsöljük durva sóval, meghintjük őrölt borssal, és a szeleteket sütőtálcára tesszük. A tetejüket meglocsoljuk olívaolajjal. A hússzeleteket a forró rostélyra tesszük, és mindkét oldalukat átsütjük. Általában 6-8 percet számíthatunk oldalanként, ha azt akarjuk, hogy a hús jól átsüljön. Amikor elkészült, tányérokra tesszük, kiszedjük a fogvájókat, és máris tálalhatjuk.

Tanácsok:
Csirkemellet, pulykamellet, borjúkarajt vagy bármilyen lapos húst elkészíthetünk ugyanilyen módon. A hús töltésénél a tölteléket olyan mélyen dugjuk a hús belsejébe, hogy a széleken ne maradjon belőle.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amerikai töltött csirke » Töltött sült paradicsom » Töltött sertésborda » Töltött húsos kifli
» Gombával töltött burgonya » Töltött paprika hús nélkül » Hússal töltött patiszon » Töltött párizsi
» Hússal töltött alma » Péter töltött káposztája » Töltött csirkecomb sajtal » Libanoni töltött zöldségek
» Körözöttel töltött paprika » Egyszerű töltött tojás » Húsvéti töltött burgonya » Májjal töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.