Tutireceptek.hu fejléc

Grillezett gomolyasajt rozmaringos madársalátával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 személynek:
15 dkg gomolyasajt
2 marék madársaláta
10 szem koktélparadicsom
8-10 db fekete olívabogyó
1 szál friss rozmaring
olívaolaj
csipet só

Elkészítés:
Az olívabogyót apróra vágva kis tálkába rakjuk, és meglocsoljuk 1 teáskanál olívaolajjal. A tetejét egy szalvétával lefedjük, és 3-4 percre betesszük a mikróba (lehet serpenyőben is sütni, de úgy eléggé spriccel a bogyó magas víztartalma miatt). Az így kapott ropogós törmeléket félretesszük hűlni.

A rozmaringot apróra vágjuk, és 1 evőkanál olívaolajjal és 1 csipet sóval összekeverjük. A salátát a tányérra halmozzuk, a kettévágott koktéparadicsomokat a tetején elrendezgetjük, majd az egészet meglocsoljuk a rozmaringos olajjal, és megszórjuk a sült olívával.

Ha mindezzel elkészültünk, jöhet a sajt! Mindig hagyjuk utoljára, mert csak melegen finom igazán! Mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, és forró serpenyőben vagy grillsütőben pirosra sütjük. Végül a saláta mellé helyezzük, igény szerint pirítóssal tálaljuk.recept: Gratzeran


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozmaringos csirkemáj » Grillezett camembert » Grillezett zöldségek » Olivás-rozmaringos csirke
» Grillezett kolbászkák » Rozmaringos birsalmapuncs » Rozmaringos tökmagkenyér » Rozmaringos sült tarja
» Grillezett fekete retek » Rozmaringos rósejbni » Rozmaringos oldalas » Rozmaringos szaftos hús
» Grillezett narancs » Grillezett tarja whiskyvel » Grillezett tonhal » Grillezett lazacfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.