Tutireceptek.hu fejléc

Grillezett tonhal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 szelet tonhal
2 babérlevél
1 citrom
6 evőkanál olaj
1 evőkanál apróra vágott oreganó
3 evőkanál (konzerv) kapribogyó
őrölt bors


Elkészítés:
A citrom héját gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajban a citromhéjat és a babérlevelet kissé átsütjük, majd levesszük a tűrzől, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket ezzel az olajjal megkenjük, sóval, meghintjük, és mindkét oldalukon pirosra grillezzük. A maradék olajat áttörjük, belekeverjük a citromlét és a kapribogyót. Sóval, borssal ízesítjük, és felforrósítjuk. A halszeleteket tányérokra adagoljuk, és a szósszal leöntjük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tonhalas pite » Grillezett tarja whiskyvel » Tonhalas-zelleres krém » Tonhalsaláta I.
» Grillezett lazacfilé » Tonhalas wrap » Tonhalas penne » Grillezett húspogácsa
» Tonhalkrém » Mustáros tonhal » Újhagymás tonhalkrém » Tonhal parmezánnal
» Zöldbabos tonhalsaláta » Avokádós tonhalsaláta » Tonhalkrémes krumpli » Zöldfűszeres tonhalkrém


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.