Tutireceptek.hu fejléc

Grízes pogácsa recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
5dl tej
4evőkanál búzadara
10dkg cukor
4tojás
1evőkanál liszt
bő olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
1.A tejet a cukrot kis edényben összekeverjük,majd a szokásos módon,közepesen keményre megfőzzük benne a búzadarát.Ha kész,hagyjuk kihűlni.
2.A már csak éppen langyos grízt gyúródeszkára tesszük,jól belisztezzük és átgyúrjuk.A masszát kisodorjuk,majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
3.Ezután a felvert tojásban a pogácsákat jól megmártjuk,és jó forró olajban kisütjük.Konyhai papírtörlőre szedjük,hogy felszívja a felesleges olajat,majd megszórjuk a porcukorral.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 114 kcal

A receptet beküldte: Mimus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legjobb krumplis pogácsa » Sajtos pogácsa, kifli » Medvehagymás pogácsa » Abbahagyhatatlan pogácsa
» Zsíros pogácsa » Töltött ropogós pogácsa » Pogácsám a 80-as évekből » Ízletes pogácsa
» Finom hagymás pogácsa » Túrós-tepertős pogácsa » Rácsos-túrós pogácsa » Ottfelejtett pogácsa
» Szilvás grízes sütemény » Sós, vajas pogácsa » Sós pogácsa » Káposztás pogácsa-finom


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.