Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Grízfelfujt meggyel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 dl + 1dl tej
pici só
12 dkg gríz
7,5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 teáskanál sütőpor
3 tojás
1 üveg magozott meggybefőtt

Elkészítés:
A tejet a csipet sóval felforraljuk, majd ha felforrt, a tűzről levéve belekeverjük a grízt, és egy percre még visszatesszük forrni. Azután belekeverjük a vajat, a cukrot és a 3 egész tojást. Egy kis tálban kikeverjük a pudingport, a sütőport az 1 dl tejjel, és hozzáöntjük. Egy kivajazott hőálló tálba - vagy akár egy kisebb tepsibe - öntjük a massza felét, amire rászórjuk a lecsöpögtett meggyet, majd a massza másik felét. Sütőben kb. 200 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Babapiskóta meggyel » Diétás csokipuding meggyel » Grízfelfújt » Tejes pite meggyel
» Tiramisu meggyel » Zserbógolyók meggyel » Hideg grízfelfújt » Muffin csokival és meggyel
» Mákos guba forró meggyel » Lúdláb torta hütős meggyel » Gesztenyés kocka meggyel » Töltött alma egyszerűen
» Hókristály » Piskóta Nono módra.) » Almás pite (nagy tepsihez) » Citrusos túrótorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.