Tutireceptek.hu fejléc

Grízsmarni recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg búzadara
18 dkg liszt
1/2 l tej
10 dkg mazsola
fél citrom héja
5 dkg zsír vagy olaj
4 db tojás
10 dkg kristálycukor
ízlés szerint: porcukor és lekvár

Elkészítés:
A darát, lisztet, tejet, sót, 5 dkg kristálycukrot, mazsolát, citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd előbb a tojássárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is. A zsiradékot egy lábasban felforrósítjuk és beleöntjük a masszát. Megvárjuk, amíg a massza alja aranybarnára sül, majd folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg morzsákra esik szét. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.


A receptet beküldte: morris07


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csavart tészta spárgával » Sajtkrémes-gombás levél » Olasz tonhalas tészta » Rozmaringos tökmagkenyér
» Hortobágyi rakott tészta » Mediterrán húsos tészta » Gombás-csirkés batyu » Juhtúrós galuska
» Vajas croissant » Sütőtökös bazsalikomos tészta » Zabfelfújt » Nokedli mésképp
» Sajtos-sonkás fusilli » Húsvét utáni rizsestál » Töltött kagylótészta » Tonhalas-zöldséges spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.