Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gulyásleves gombával. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg. gulyáshús, 20 dkg. sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír, 1 nagy evőkanál fűszerpaprika, 1 kiskanál csípős fűszerpaprika, 20 dkg. vargánya (tinóru) gomba, só, 1 dl. tejföl, 1 csokor petrezselyem levél.

Elkészítés:
A húsokat egyenletesen kockára vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágva a forró zsíron aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve bőségesen megszórjuk a fűszerpaprikával. Elkeverjük és hozzáadjuk a húst, a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval, csipetnyi őrölt fekete borssal és felöntjük vízzel. Készre főzés után tejfölözzük és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Készíthető sárga rókagombával, csiperkével, de szárított gombával is. Ez utóbbi esetben előbb áztatni kell a száritmányt, majd az áztatólével együtt adjuk a húshoz.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paleo gulyásleves » Gulyásleves másképpen » Gulyásleves (pörköltből) » Ízletes gulyásleves
» Hamis gulyásleves » Gyergyói gulyásleves » Gulyásleves » Erdélyi gulyásleves
» Gulyásleves Mariann módra » Gulyásleves bográcsban » Gulyásleves csipetkével » Hideg őszi zöldségleves
» Csokis süti 4 » Becsinált leves » Cukkini krémleves » Kerekrépa krémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.