Tutireceptek.hu fejléc

Gulyásleves gombával. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg. gulyáshús, 20 dkg. sertéscomb, 1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír, 1 nagy evőkanál fűszerpaprika, 1 kiskanál csípős fűszerpaprika, 20 dkg. vargánya (tinóru) gomba, só, 1 dl. tejföl, 1 csokor petrezselyem levél.

Elkészítés:
A húsokat egyenletesen kockára vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágva a forró zsíron aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levéve bőségesen megszórjuk a fűszerpaprikával. Elkeverjük és hozzáadjuk a húst, a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval, csipetnyi őrölt fekete borssal és felöntjük vízzel. Készre főzés után tejfölözzük és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Készíthető sárga rókagombával, csiperkével, de szárított gombával is. Ez utóbbi esetben előbb áztatni kell a száritmányt, majd az áztatólével együtt adjuk a húshoz.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves » Ízletes gulyásleves » Gulyásleves (pörköltből) » Gulyásleves csipetkével
» Erdélyi gulyásleves » Paleo gulyásleves » Gulyásleves másképpen » Gulyásleves bográcsban
» Gyergyói gulyásleves » Hamis gulyásleves » Gulyásleves Mariann módra » Füstölt sajtos leves
» Csokis fondant!Egyszerű! » Füstöltsajt leves » Savanyú sertésragu leves » Brokkolikrémleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.