Tutireceptek.hu fejléc

Gumicukor frissen préselt gyümölcsléből recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
-1,5 dl frissen facsart alma vagy körte leve (répával, mandarinnal vagy naranccsal is kombinálhatjuk)
-fél citrom leve
-3 evőkanál zselatin (vega gumicukor esetén pektin vagy agaragar)
-2-3 evőkanál nyers méz: a nyers mézet 42ºC fölé nem melegítik, így a méz megőrzi a természetes enzim aktivitását, ellentétben az eladhatóság és kezelhetőség kedvéért hőkezelt mézzel, amely folyóssá és áttetszővé válik.

Eszközök:
-gyümölcscentrifuga
-szilikonforma

Elkészítés:
1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet.
2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni.
3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyümölcslevet, és folyamatosan keverjük hozzá a zselatinos levet is. Fontos, hogy csak melegítsük, és ne forraljuk fel a gyümölcslevet, hogy az értékes összetevők megmaradjanak. Ha szükséges habverővel keverjük simára az egészet!
4. Adjuk hozzá a nyers mézet és a citromlevelet.
5. Öntsük szilikon formába, és tegyünk 30 percre hűtőbe, vagy 10 percre fagyasztóba.
6. Kész is! 1,5 dl gyümölcsléből formától függően 15-20 gyümölcsös gumicukrot kaptunk.

Tanácsok:
Ha nagyobb mennyiségben készítünk belőle, hűtőben
1,5 hétig is elál

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Préselt csülök húsvétra » Birsalmakompót frissen » Tejszínes sült szabdzsi » Gesztenyés tejberizs
» Sonkás bulgur » Daradesszert » Zarzuela » Fél paleo meggyes süti
» Almás mézes keksz » Zabpelyhes túrós puffancs » Mákos-köles süti » Sajt gyorsan-egyszerűen!
» Zsuzsó zsemléi » Édes puliszka » Graham pogácsák » Buzacsiras hamburger


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.